flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Залізничному районному суді міста Львова проведено "День відкритих дверей" для школярів

20 лютого 2018, 14:17

     Уже в котре учні виявляють інтерес до роботи суду, суддів та працівників апарату суду. Так, учні 10 класу ліцею «Надія» з поглибленим вивченням предметів еколого-правового профілю відвідали Залізничний районний суд міста Львова в рамках «Дня відкритих дверей».

    Помічник голови суду Мороз В.В. провів з учнями бесіду щодо правил поводження в суді, коротко ознайомив з історією судочинства та основними принципами роботи судів загальної юрисдикції загалом.

   Учнів також цікавили питання порядку призначення на посаду судді, чи діє у суді спеціалізація, чи розглядають в суді колегіальні справи, справи за участі присяжних, специфіка роботи помічників суддів, секретарів судових засідань, секретарів суду, судових розпорядників, архіваріуса, на що вони отримали змістовну відповідь.

     Ознайомилися з роботою архіву суду. Тут з учнями поспілкувалась архіваріус Залізничного районного суду міста Львова Романюк Н.С., вона ознайомила учнів зі специфікою роботи архіву, повідомила, хто і як може замовити копію рішення, який порядок надання інформації, як відбувається знищення справ, строк зберігання яких закінчився. 

     Також учні були присутні на відкритому судовому засіданні по розгляду цивільної справи, під головуванням судді Бориславського Ю.Л. та кримінальної справи під головуванням судді Ліуша А.І.

     Секретар судового засідання Каралюс Т.Р. перед початком розгляду справи провела з учнями бесіду щодо правил поводження в судовому засіданні та ознайомила з роботою системи фіксування судового процесу.

     Учні повідомили, що завдяки даному заходу вони розширили свої знання у сфері права та пояснили, що ці відвідування суду в подальшому допоможуть їм обрати професію, та мати уявлення про судовий процес та роботу суду.