flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова Верховного Суду провів робочу нараду з головами судів Львівщини

24 березня 2023, 16:00

 24 березня 2023 року Верховним Судом на базі Західного апеляційного господарського суду організовано проведення круглого столу на тему «Проблемні питання господарського судочинства під час війни». Круглий стіл відбувся за сприяння міжнародних партнерів USAID та Право-Justice.

 З вітальним словом до учасників заходу звернулись: голова Верховного Суду Всеволод Князєв, голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду Лариса Рогач, голова комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов, член Вищої ради правосуддя Оксана Блажівська, голова Державної судової адміністрації України Олексій Сальніков, прокурор Департаменту міжнародної співпраці Міністерства юстиції Республіки Польща Адам Смульські та голова Західного апеляційного господарського суду Борис Плотніцький.

Модератором круглого столу була Лариса Рогач - голова Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду.

Участь у круглому столі взяли судді Верховного Суду, апеляційних та місцевих господарських судів, народні депутати, представники Вищої ради правосуддя, Державної судової адміністрації України, правники з Польщі.

Мета заходу - обговорення актуальних питань господарського судочинства у час війни, особливостей дистанційного правосуддя, формування судової практики щодо розгляду спорів, пов'язаних із стягненням збитків з росії на користь бізнесу.

Своїм досвідом впливу змін на систему правосуддя у Республіці Польщі поділився суддя, доктор Інституту правосуддя Лукаш Пєб’як, який зазначив про те, що скасування окремих процесуальних правил для господарських судів призвело до катастрофічних наслідків, зокрема в частині строків розгляду справ.

У ході круглого столу учасники мали можливість обговорити виступи, задати запитання спікерам та висловити свої міркування.