flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Залізничному районному суді м. Львова проведено Відкритий урок з учнями 9-Б та 9-В класів Класичної Гімназії при ЛНУ ім. Івана Франка

05 травня 2023, 17:00

   У Залізничному районному суді міста Львова, 5 травня учні 9-Б та 9-В класів Класичної Гімназії при Львівському Національному Університеті імені Івана Франка, разом з вчителем права Гупало Оленою Михайлівною побували на уроці-екскурсії.

   Учні зустрілися із заступником голови суду Юрієм Бориславським та суддею Богданою Гедз, які розповіли про історію створення суду, свою роботу і про те, як можна стати суддею і які навики для цього потрібні. Дізналися про порядок подання заяв, позовних заяв, скарг до суду та їх прийняття.

   Особилво цікаво і пізнавально було побувати гостям на справжньому судовому засіданні, в якому розглядалося питання про обрання запобіжного заходу обвинуваченому. А після засідання поспілкуватися з прокурором та слідчим, які відповіли на усі цікаві запитання. В очах кожного з учнів спостерігалося, що бути присутніми у суді для них було дуже незвичним, проте їм було цікаво зрозуміти, як відбувається робота суду. Ця екскурсія була дуже цікавою, захоплюючою і пізнавальною і дала можливість дізнатися багато чого нового про роботу судових та правоохоронних органів України. 

   По завершенні, вчитель права Гупало Олена Михайлівна, висловила щиру подяку за проведений цікавий та пізнавальний відкритий урок заступнику голови Залізничного районного суду Бориславському Юрію Любомировичу та судді Гедз Богдані Михайлівні.