flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок за ухилення від призову на військову службу

05 липня 2023, 13:45

  Вироком Залізничного районного суду м. Львова від 05 липня 2023 року 35-ти річного громадянина України  визнано винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ст.336 КК України та призначено йому покарання у виді позбавлення волі строком на 3 (три) роки та звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на один рік.

  Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений!

  Судом було встановлено, що в січні 2023 року обвинувачений пройшов військово-лікарську комісію, за результатом якої був визнаний придатним до військової служби. Підстав для відстрочки від призову він не мав.

  Отримавши під розписку повістку для подальшого проходження служби у військовій частині. Однак, у визначений час та дату не прибув до обласного регіонального територіального центру комплектування та соціальної підтримки для приєднання до лав Збройних Сил України.

      Своїми діями обвинувачений  порушив порядок комплектування Збройних Сил України та ст.65 Конституції України, Указ Президента України «Про загальну мобілізацію» та Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

     У судовому засіданні обвинувачений  повністю визнав свою винуватість  у скоєному та щиро розкаявся.