flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувся черговий комунікаційний тренінг "Цифрові комунікації/ SMM, створення контенту" для прес-секретарів судів.

18 грудня 2019, 10:30

   17 грудня 2019 року прес-секретарі судів різних інстанцій та юрисдикцій міста Львова та Львівської області підвищували рівень власних знань та вмінь у питаннях цифрових комунікацій та маркетингу у соціальних мережах (SMM – з англ. social media marketing). Участь у навчанні взяла Галина Василівна Сех - помічник судді та відповідальна за взаємодію із засобами масової інформації та громадскістю.

   Комунікаційний тренінг «Цифрові комунікації/SMM, створення контенту» проводився з метою розвитку здібностей представників судів у використанні соціальних мереж на благо збільшення інформаційної відкритості суду для громадськості та медіа, підвищення рівня розуміння судової діяльності та прийнятих судових рішень. Учасники тренінгу удосконалювали навички створення інформаційного наповнення веб-сайту суду (контенту), навчались правильно доносити інформацію до цільових аудиторій, аналізували практичні кейси та готували інформаційні повідомлення з урахуванням рекомендацій і порад експертів.

Вказаний захід проводиться в рамках реалізації комунікаційного компоненту Українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи щодо покращення судових комунікацій. На семінарі було обговорено необхідність використання соціальних мереж в роботі суду, визначення цільової аудиторії таких та роботу з негативним контентом. Учасники не тільки підвищували рівень знань під час теоретичних занять та практичних вправ у групах, а й ділилися своїми досягненнями у сфері комунікації.

   Результати роботи засвідчили, що соціальні мережі є потужним каналом комунікації з різними цільовими аудиторіями. Важливо вміти правильно користуватися такими комунікаційними інструментами, практикувати різні способи та методи подання інформації, розвивати нові напрямки діяльності та удосконалювати комунікаційну діяльність для досягнення позитивних результатів у співпраці з громадськістю та медіа. Комунікаційний тренінг проводила Арина Сатовська, директорка ГО «Громада. Лабораторія Соціальних Проектів», експертка із журналістики, стратегічних комунікацій та PR. Захід організовано українсько-канадським Проектом підтримки судової реформи.

  Учасники не тільки підвищували рівень знань під час теоретичних занять та практичних вправ у групах, а й активно ділилися своїми досягненнями у сфері комунікації. В результаті чого прийшли до висновку, що ніколи не вдасться робити все ідеально: помилки неминучі, важливо усвідомити і прийняти це.

  Хороша новина в тому, що кожна допущена нами помилка може нас чомусь навчити, стимулює на кращий результат.

  Немає меж процесу навчання і саме тоді ми починаємо розуміти всю безглуздість підходу «це нелегко», або «це несправедливо», або «я з цим не впораюся» і бачимо, що наполегливість і цілеспрямованість приносять плоди.